Amiért szeretik a Diana Vendéglőt... interjú

Mit gondol, mi a Diana Vendéglő titka? Mégis csak lassan 40 éve
működik.

– Tény, hogy a hely árasztja magából a ’80-as évek hangulatát. Ez egy tipikus retró étterem, régi lámpabúrákkal, burkolattal és bútorokkal, de ettől még, vagy épp ezért van egy erős atmoszférája.

Hogy látja, csak a hangulat miatt népszerű még mindig a vendéglő?

Részben igen, de szerintem a legfontosabb oka ennek a kiszolgálás barátságossága és minősége. Finom, házias ételeket máshol is készítenek, de a jó és kedves, profi kiszolgálás az, ami miatt szerintem sokan még mindig minket választanak. Fontosak az ilyen emberi kapcsolatok egy vendéglátóhely életében, a vendégeknek pedig fontos, hogy megbecsülve érezzék magukat.

Diana Vendéglő

Gondolom, sokan járnak ide a mai napig.

– (…) sok kertvárosi programban veszünk részt és támogatjuk a helyi szervezeteket, valamint a pécsi sportegyesületeket és csapatokat, sőt még saját futballcsapatunk is van Megye II-ben. Még sakkversenyeket is szoktunk rendezni. Szeretünk részt venni a kertvárosiak életében, a vendégeink sokszor itt tartják családi ünnepeiket, lakodalmaikat, keresztelőiket. Volt, aki a második esküvőjét is itt tartotta (nevet). Vannak olyan vendégeink, akik a kezdetektől fogva járnak hozzánk. Én ebben a helyben pontosan az ide járókat szeretem a legjobban és valójában ők azok, akik igazán megadják a hely hangulatát, családias, barátságos légkörét.

 

A Diana alapvetően a régi vonalas, hagyományos, házias-magyaros ételek
étterme. (…)

– Vannak újabb, fiatalosabb ételeink is, de én a hagyományosra esküszöm. Az új divatok szerintem gyorsabban ki fognak futni, mint az elégedettség, amit a vendégek azután éreznek, hogy a pénzükért egy jól elkészített, nagy adag, finom, klasszikus ételt kapnak, profi kiszolgálással. Így jó szájízzel távozhatnak, hiszen nem csak a látvánnyal laktak jól (nevet). Törekszünk a változatosságra, de továbbra is fontos számunkra, hogy helyi kistermelőktől szerezzünk be minden friss alapanyagot, hogy igazi magyaros ízeket érjünk el. Többek között ez is adja a vonzerejét a helynek és örülök annak, hogy
sikerült olyannak megőrizni a Dianát, amilyen régen, a kezdetekben is
volt.

Pernecker Dávid – 2019. 02. 26, fotó, PÉCSMA.HU Ezért szeretik Kertvárost: Diana Vendéglő

Diana Vendéglő

Cím: 7632 Pécs, Diana tér
Telefon: +36 72 / 438-176
Email: dvendeglo@gmail.com

Nyitvatartás:
H-Cs: 11-22, P-SZ: 11-23, V:11-22

Elfogadott fizetőeszközök:

Bankkártyák
OTP SZÉP-kártya vendéglátás alszámla
K&H, MBH SZÉP-kártya